Igår lagade jag en smarrig citronkycklingfilé med chimichurri - allt på en och samma plåt! Klippet hittar du på min Instagram @diadonna. Jag till och med serverade maten på plåten, supersmidigt när det bara är vi i familjen som ska avnjuta en middag tillsammans. För det var ett bra tag sen vi hade gäster hemma...men oj vad jag saknar det! Jag saknar mina syskon, syskonbarn, vänner och barnens farmor! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Nu är läget som det är och då är det bara till att njuta lite extra hemma och göra saker som att laga mat med chimichurri. Så klart! Det är en marinad eller en örtig vinegrätt som passar väldigt bra till fisk, grönsaker, halloumi eller kyckling. Med vitlök och citronskal i får du ännu en smakdimension på kycklingfilén som inte ska hoppas över. I min chimichurri har jag både persilja och oregano i. Just nu växer oreganon som aldrig förr i min trädgård och den måste vi ju använda. Jag misstänker att det blir hur mycket chimichurri som helst i sommar. För det var riktigt gott med oregano i! Tips! Serverar du mat åt det asiatiska hållet? Använd koriander, lime och röd chili i chimichurrin istället - också väldigt gott (om du gillar koriander.) Kika in mitt klipp på ca 3 minuter om du vill se hur jag lagar denna härliga rätt. Klicka här! Önskar er en fin söndag! Diana RECEPT CITRONKYCKLING MED CHIMICHURRI, 4 port 4 kycklingbröstfiléer Marinad: 1/2 dl olivolja 1 citron, saften 2 msk balsamvinäger 1 msk torkad timjan salt svartpeppar Tillbehör: ca 8 potatisar ca 4 morötter 1 zucchini 2 rödlök olivolja paprikapulver salt svartpeppar 3 röda tomater (toppas efter tillagning) crème fraîche (toppas efter tillagning) Beredning: - Sätt ugnen på 200 grader. - Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingen, rör om och låt stå. - Förbered grönsakerna under tiden. Dela potatisen i 4 klyftor. Skär morötter och zucchini i mindre bitar. Skala löken och halvera den. Lägg allt på en plåt men INTE tomaterna och crème fraîche. Ringla lite olivolja över och krydda, salta och peppra. - Lägg kycklingen ovanpå potatisen. Rosta i ugnen tills kycklingen når en innertemperatur på 72 grader, ca 30 minuter. - Plocka ut kycklingen och låt resten rostas ytterligare 10 minuter eller tills potatisen är klar. Höj temperaturen till 225 grader. - Låt kycklingen svalna av. Skiva i 1 cm tjocka skivor. - Ta ut plåten med grönsakerna och blanda alla grönsakerna på plåten. Lägg den skivade kycklingen ovanpå grönsakerna. - Ringla chimichurri ovanpå kycklingskivorna och klicka ut crème fraîche lite överallt. Toppa med färska tomater. Avsluta med extra salt och peppar. - Servera! DIADONNAS CHIMICHURRI ca 1 dl olivolja 1 dl färsk hackad persilja 1 dl färsk hackad oregano 1 citron, skalet 2 vitlöksklyftor 1 grön chili 1/2 - 1 msk rödvinsvinäger salt peppar Beredning: - Häll olivolja i en skål. - Tillsätt finhacka persilja och oregano. Pressa i vitlök och riv ner citronskal. Dela chilin och skrapa bort från. Finhacka och blanda ner med resten. - Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar. Klart!