Gillar du att laga mat i förväg kommer här ett bra och väldigt gott tips på KYCKLING CAPRESE. Den här rätten är himla bra om du har bjudning eller om du ska ordna en studentfest. Kycklingen kan du steka någon dag innan och dressingen kan också förberedas. Dagen då bjudningen är lägger du upp och rätten behöver inte värmas utan ska serveras rumstempererad. Till detta kan du ha en sallad på gröna blad, bulgur, pasta eller potatis! När du gör kyckling caprese kan du ha kycklingen istället för mozzarella eller har du både och. Jag själv brukar variera mig beroende på vad jag har hemma. RECEPT OCH BILD: DIANA DONTSOVA Tips på annat upplägg: Lägg upp skivad kyckling och ringla dressingen över, toppa med hackad färsk tomat och avsluta med olivolja, svartpeppar och hackad basilika Tips på annan dressing: Pressa vitlök i olivoljan. Häll den över kycklingen. Ringla balsamico ovanpå (tjock söt balsamvinäger) och toppa med hackade soltorkade tomater, färska tomater och hackad basilika. Jag planerar alltid min matlagning när jag ska ha bjudning men står ändå i köket när gästerna kommit. Inte alls synkad men min plan. Lyckas inte komma ifrån mitt tidsoptimistiska drag. På gott och ont! Önskar er en fin dag! Har du ingen sol så kom till Skåne! Här är det varmt! Diana RECEPT KYCKLING CAPRESE, 6 port 4 kycklingbröst (ca 1 kg) skivad mozzarella (jag kör utan mozzarella ibland) 4 tomater salt peppar rapsolja att steka i Dressing: 100 g soltorkad tomat, ca 10 st 2 dl olivolja 3-4 vitlöksklyftor en liten näve färsk basilika ev. lite salt Topping: svartpeppar färsk basilika olivolja BEREDNING: - Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek på båda sidorna i en stekpanna med olja. Lägg sedan över i en ugnsfastform och stek färdigt i ugnen, 20-25 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader. Låt kycklingen svalna innan du skivar den. - Mixa alla ingredienser till såsen. Spä ut med mer olja om du vill ha tunnare konsistens. Smaka av med lite salt åt gången. - Dags att lägga upp. Varva skivad kyckling med skivad tomat (och mozzarella). Toppa med dressingen. Avsluta med svartpeppar, lite extra olivolja och hackad basilika. Servera!