Hej! Har du testat att laga mat med en sous vide? Det är en cirkulator som placeras i ett vattenbad och på så sätt håller koll på temperaturen. Maten förpackar du i vakuumpåsar som sedan placeras i ett vattenbad. Hittills har sous vide använts av kockar och i restaurangkök men idag finns det både sous vide ugnar och cirkulatorer att köpa. Nu kan även du få till god kockmat i ditt eget kök. Kött, kyckling och fisk blir mörare än någonsin och grönsakerna blir sådär perfekt tillagade och med smaken i behåll. Jag har testat att laga en hel del med min sous vide och idag bjuder jag på ett kycklingrecept med en dressing gjord på citron, vitlök och färska örter. Själva kycklingfilén smaksatte jag med timjan och ordentligt med salt (vilket behövs med den här metoden). Tillsammans med en citronskiva och en klick smör förseglade jag påsen med en vakuummaskin. Efter en timme i vattenbadet fick vi avnjuta en perfekt tillagad kyckling. Har du INGEN sous vide kan du tillaga detta recept i ugnen till du har en innertemperatur på 72 grader. (Se recept längst ner!) FOTO: DIANA DONTSOVA Ett tips! Mat i vakuumförpackade påsar kan du försvara i kylen i några dagar och behålla smaken. Den här rätten åt vi tre dagar efter tillagning och den smakade alldeles utmärkt. Det blir nog lax i sous viden ikväll! Önskar er en solig dag! Diana RECEPT: Kycklingfilé med citron, vitlök och örter, 4 port 4 kycklingfiléer några klicka smör citronskivor torkad timjan salt Citrondressing: 1 dl olivolja 1 citron, saft 2 vitlöksklyftor 1/2 - 1 msk honung salt peppar Topping: färska örter, timjan, basilika Tillagning med sous vide: Salta kycklingen ordentligt och krydda med torkad timjan. Placera kycklingen i påsar med en citronskiva och en klick smör. Förslut påsarna med en vakuummaskin. Lägg ner i vattenbad med en sous vide, 70 grader i 1 timme. Gör dressingen under tiden. Skiva kycklingen, häll på dressing och toppa med färska örter. Servera till en god sallad! ELLER Tillagning i ugn utan sous vide: Salta kycklingen och krydda med torkad timjan. Stek kycklingen runt om i en het panna. Lägg över i en ugnsfast form. Tillaga tillkycklingen har en innertemperatur på 72 grader, car 20 minuter. Ta ut och låt vila. Skiva och toppa med dressing och örter. Serveras till en god sallad!