Hej! Kyckling eller taco, vad äter ni denna fredagkväll? Här på bloggen blir det helstekt kycklingfilé med bulgur. Just nu är apelsinerna fina och dem serverar jag både som filéer och i yoghurten ihop med citron. Jag hade både blodapelsin och vanlig hemma men det går bra med vilken sort som helst. Kyckling och apelsin är en god klassisk kombination som man lätt glömmer bort. Det var dags att påminna om den! Rättare sagt så blev jag påmind om kombinationen av mina vänner. Vi stötte på varandra i matbutiken och jag skojade med att fråga dem om mattips. De hade nyligen ätit något liknande och jag nappade genast på tipset! Rätten är god och den går dessutom att förbereda dagen innan. Putsa kycklingfilén, salta, peppra och stek den på hög värme i lite olja. Låt den sen gå färdigt i ugnen i ca 20 min så kan du ha den i kylen tills den ska skivas upp. Den kan serveras både kall och rumstempererad. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Jag rostade även broccoli som ett tillbehör. Då behövs inte lika mycket kyckling per person och det finns mat även för gästen som inte äter kyckling. Ett tips är att rosta broccolin riktigt hårt. Då drar smaken åt grönkålschips och det vet vi hur gott det är. Har man barn som inte äter kokt broccoli då kan man testa ugnsrostad. Det funkade med mina barn när de var små. Alla små trix är värda ett försök. Hoppas ni får en underbar fredagkväll och helg! Missa inte Söndagstipset här på bloggen...varje söndag! Kram Diana RECEPT Kyckling med bulgur och citrusyoghurt, 4 pers 4 kycklingfiléer salt peppar olja att steka i 3 dl bulgur vatten 1 buljongtärning, kyckling eller grönsak Citrusyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt 1/2 citron, saften 1 apelsin, saft och skal 1-2 tsk honung eller socker salt peppar vatten (om du önskar att spä ut yoghurten om den är tjock) 1-2 buketter broccoli (ca 500 gram) olivolja flingsalt Till servering: pumpakärnor apelsin Gör så här: - Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt en buljongtärning när du kokar den för extra smak. - Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek på båda sidorna i en stekpanna med olja. Lägg sedan över i en ugnsfastform och stek färdigt i ugnen, 20-25 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader. Skiva kyckling före servering. - Blanda alla ingredienser till såsen. Spä ut med lite vatten om du vill ha tunnare konsistens. Ställ kallt tills den ska serveras. - Skär broccolin i bitar och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och salta. Rosta i ugn tills den får ordentligt med färg i ca 25 minuter i 200 grader. - Lägg upp bulgur, skivad kyckling, apelsin och broccoli. Ringla lite sås över och toppa med pumpakärnor. Servera lite mer sås i en skål vid sidan om.