Foto: Diana Dontsova Veckans middagstips blir honungsglaserat ankbröst med morotssallad och sesamfrön. Jag har nog aldrig bjudit någon på anka och aldrig blivit bjuden heller. Det är inte direkt det första jag kommer på att laga när vi ska ha gäster. Men det är absolut ett alternativ och ett gott sådant. Smakmässigt går det att variera allt från det asiatiska köket med sesam och lime, till de franska smakerna som rosmarin och vitlök. Den här gången fick det bli asiatiskt med fräscha smaker. Nu är det helg! Äntligen! Det är så skönt att slappa på morgonen utan några tider att passa. Vi är säkert många som känner så. Just den här helgen känns extra bra eftersom jag inte bär på det där dåliga samvetet att jag måste powerwalka eller träna. Den senaste tiden är träning inget jag hunnit med eller snarare prioriterat. Dumt, jag vet! Speciellt när man matbloggar och smakar, äter och smakar lite till. Nu ska jag stolt berätta hur jag fått in promenader som min dagliga rutin. Jag går från mitt hem (20 min) till stationen och tar tåget till Malmö. Väl framme i rätt stad går jag (20 min) till min arbetsplats. Istället för att sitta på två olika bussar promenerar jag. Detta gör jag både morgon och eftermiddag. Helnöjd och glad! Just nu iallafall...vi får se hur länge det håller. Hoppas ni alla får en njutbar helg! Med sol. Kram Diana Recept: Honungsglaserat ankbröst, 2 portioner 2 ankbröst 4 msk honung 1 msk japansk soja salt peppar Topping: gräslök chiliflakes rostade sesamfrö Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till marinaden. Snitta skinnet på ankbröstet så du får ett rutmönster (se bild). Marinera i ca 10 minuter. Låt överflödig marinad rinner av på ett hushållspapper så köttet blir brynt och inte kokt i stekpannan. Flytta över ankan med skinnsidan neråt i en kall stekpanna utan fett. Sätt på plattan och bryn alla sidor. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och häll över marinaden. Jag brukar ringla lite extra honung överst. Baka i ugnen tills du får en innertemperatur på ca 65 grader. Låt vila i minst 10 minuter innan du skivar köttet. Morotssallad med persiljerot och rostade sesamfrön 5 morötter 2 kokta persiljerötter ca 3 msk rostade sesamfrön 2 msk sesamolja 1/2 pressad lime honung efter smak flingsalt Skala morötter och persiljerot. Skär persiljeroten i önskad storlek och koka tills de blir mjuka. Hyvla morötterna och blanda med sesamolja, honung, pressad lime, rostade sesamfrön och salt. Lägg upp morotssalladen och persiljeroten på ett fat. Toppa med skivat ankbröst och avsluta med klippt gräslök, chiliflakes och extra sesamfrön. Tips på mer sesamsmak! Sesamgalette fylld med feta och tomat Glutenfri sesamgalette med päron och ädelost Sesamflarn med cream cheese och rädisor