Foto: Diana Dontsova Idag får det bli ett middagstips efter att ha njutit av en massa godsaker i helgen. Första advent har passerat och jag inser att det redan är december. De senaste dagarna har även kylan påmint om att vi nu är inne i årets sista månad. Nu pausar jag några dagar från glögg och godsaker till andra advent och kör istället på helstekt kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter. En enkel och lättlagad rätt som passar både barn som vuxna. Den är lika god dagen efter om du vill laga lite extra eller om du vill förbereda maten dagen innan. Att steka hela kycklingfiléer sparar tid och gör dem saftiga. Marinaden häller jag på efter jag skivat kycklingen och gärna med mycket vitlök. Eva Solo tävlingen är avslutad! Vinnaren avslöjas här på bloggen i veckan. Håll utkik! Önskar er en trevlig vecka! Kram Diana Recept: Helstekt kycklingfilé med rostade rotfrukter, 4 pers 4 kycklingfiléer rapsolja 1,5 dl olivolja 0,5 dl balsamvinäger salt peppar 3 vitlöksklyftor färsk timjan morötter kålrabbi palsternacka röd lök olivolja Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Dela rödlöken i klyftor. Lägg allt på en plåt och ringla olivolja över. Ugnsrosta i 200 grader i ca 35 minuter. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i en stekpanna med rapsolja. Lägg över dem i en form och baka i ugnen i ca 25 minuter eller till du har en innertemperatur på 72 grader. Låt filéerna vila i några minuter innan du skivar dem. Blanda under tiden olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, hackad färsk timjan, salt och peppar. Ringla över de skivade filéerna. Servera tillsammans med rostade rotfrukter och färsk timjan. Fler middagstips; Lax med grönkål och solrospesto Fyllda paprikor Frikadeller i tomatsås