Gillar du varmrökt lax? Då är det här något för dig! Jag har picklat senapsfrön och ihop med varmrökt lax, ägg och sallad, får du en perfekt större sallad till jul. Eller servera den som en jullunch. Recept, foto och styling: Ulrika Ekblom, Liselotte Forslin & Diana Dontsova RECEPT Varmrökt lax med picklade senapsfrön, 4 portioner 400 gram varmrökt lax picklade senapsfrön 4 kokta ägg bladspenat machésallad Rödbetspicklade senapsfrön: 2 påsar gula senapsfrön 2 rödbetor 1,5 dl vatten 1 dl socker 0,5 dl ättika, 12 % Gör så här: Börja med senapsfröna. Koka upp vatten, ättika, socker och skalad, riven rödbeta. Koka i ca 5 minuter. Låt lagen svalna. Sila bort rödbetan och lägg i senapsfröna. Låt stå över natten eller minst 8 timmar. Lägg salladen på ett fat. Fördela lax och ägghalvor över salladen. Toppa med picklade senapsfrön, utan lag.