Hej! Är du sugen på att göra världens snabbaste och enklaste pizza? Då rekommenderar jag libapizzan. Köp libabröd, ett libanesiskt bröd som säljs i större matbutiker, och toppa med vad du gillar att ha på en pizza. (Jag hittade brödet på City Gross i Lund). Vi gjorde två varianter, en bianco med creme fraîche, päron och gorgonzola och en med tomatsås, ost, lök, färska tomater och pastrami (kalkonpålägg). Även den röda pizzan gjordes på några minuter eftersom vi använde färdig tomatsås, Barilla Classico i glasburk. Ibland vill man att det ska gå undan och den här libapizzan görs på under 10 minuter. Päron på pizza ihop med gorgonzola är en riktig smaksensation. Jag har en väldigt liten trädgård men vi har två päronträd. Vi har bott i huset i sju år och aldrig fått några ätbara päron. I år är det tvärtom, vi har hur mycket som helst och det är väldigt goda och söta. Det är både lycka och lyx att kunna kliva ut i trädgården och plocka sin frukt. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Hoppas att ni får en härlig söndag! Kram Diana RECEPT: Libapizza med päron och gorgonzola: 1 libabröd creme fraiche gorgonzola päron pumpakärnor Topping efter gräddning: färsk timjan olivolja eller några droppar honung Sätt ugnen på 220 grader. Lägg libabrödet på en plåt med smörpapper. Bre på creme fraîche. Skiva päronen tunt och fördela på pizzan. Avsluta med valfri mängd gorgonzola och några pumpakärnor. Grädda i 5-7 minuter. Avsluta med att ringla lite honung eller olivolja och färsk timjan. Libapizza med pastrami, lök och färska tomater: 1 libabröd 1/2 dl färdig tomatsås, Barilla Classico i glasburk riven ost, mängd efter smak 1/2 lök 1/2 färsk tomat Topping efter gräddning: ruccola 3 skivor pastrami (kalkonpålägg) Sätt ugnen på 220 grader. Lägg libabrödet på en plåt med smörpapper. Bre på tomatsås. Skiva löken och tomaterna tunt och fördela på pizzan. Grädda i 5-7 minuter. Ta ut pizzan och avsluta med att toppa med pastrami (tunna skivor kalkon) och ruccola. Servera!