Hej på er! Det är söndagkväll och jag har inga barn som ska till skolan varken hemma eller på jobbet. Nu är det sommarlov på riktigt! En underbar känsla för barnen att veta att det inte finns något schema som måste följas. Jag å andra sidan har flera parallella uppdrag! Det gäller att jobba så mycket som mjöligt före semestern så jag verkligen kan njuta av att vara ledig. Just nu håller jag på med ett recept- och fotouppdrag för magasin Femina som kommer ut i september. Kylen är full med mat, både sött och salt. Vilket tema som gäller för uppdraget får ni reda på lite längre fram. Det ni inte behöver vänta på är ett av recepten från mitt pannkaksreportage i Femina nr 3. Då gjorde jag fem recept och idag får ni mandelpannkakor med lax och avokado. Dessa är inte bara glutenfria utan även mjölkfria. I affären finns det olika alternativ till mjölk som havre-, soja-, kokos- och mandelmjölk. Det underlättar om du eller din gäst inte dricker mjölk. Jag gör det men tycker om att använda mig av andra smaker som i just pannkakor eller smoothies. Nu ska jag packa in den söta kakan som står i kylen. Den ska nämligen med till jobbet och mina kollegor! Annars vet jag vem som äter upp resten... Trevlig kväll allesammans! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Mandelpannkakor med lax och avokado (mjölk- och glutenfri), ca 10 st 2 ägg 1 dl mandelmjölk 1 ½ dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver salt kokos- eller rapsolja till stekningi Tillbehör kallrökt lax avokado groddar färsk koriander svarta sesamfrön torkade chiliflakes sesamolja Vispa ägg och mandelmjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med äggblandningen. Grädda pannkakorna i kokos- eller rapsolja. Servera med lax, groddar och avokado. Dekorera med koriander, svarta sesamfrön och torkad chili. Avsluta med att ringla sesamolja över. RECIPE IN ENGLISH Almond pancakes with salmon and avocado (dairy and gluten free), about 10 2 eggs 100 ml almond milk 150 gr almond flour 2 teaspoons baking powder salt coconut or rapeseed oil to fry in Topping: smoked salmon avocado sprouts fresh coriander black sesame seeds sesame oil dried chili flakes Beat the eggs with almond milk. Combine dry ingredients in a bowl. Mix with the egg mixture until batter is smooth. Heat rapeseed or coconut oil in a skillet over medium heat, drop batter by large spoonfuls onto the griddle. Cook a little longer the first round before you flip them. Flip and cook until browned on the other side, 3-5 minutes. Repeat with remaining batter. Serve with salmon, avocado and sprouts. Decorate with coriander, black sesame seeds and dried chili flakes. Drizzle some sesame oil on top. Andra glutenfria recept! Kokospannkakor Belgiska våfflor Frasiga våfflor