Annons

Annons


Melonsallad med pistage- och myntadressing

Hallo i värmen!

Vilket grillväder vi har i Skåne! En dag som den här ger mig inga alternativ utan det är bara grillat som gäller. Ännu bättre när min man är ledig och han kan ta hand om grillen. Jag fixar hellre med tillbehör och såser. Vad det blir har jag inte bestämt än men en melonsallad kommer gästerna få. För enkelhetens skull brukar jag skära upp den i tårtbitar och servera på en skärbräda. Rätten blir inbjudande när den toppas med mycket sallad och feta. Smaken av denna klassiska kombination tröttnar jag aldrig på. Sältan och sötman går verkligen hand i hand i denna enkla rätt.

Annons

melon partille 190-4melon partille 189-4

För att få den lite matigare tillsätter jag krispig grönsallad med en dressing gjord på mynta och pistagenötter. Ät den som ett mellanmål eller som ett tillbehör. Är du nötallergiker kan du använda rostade solrosfrön istället för pistage. Myntan kan du byta ut till basilika, vilket jag gör ibland beroende på vad som finns hemma.

melon partille 158-2melon partille 161-2

FOTO: DIANA DONTSOVA

Önskar er en varm dag var ni än befinner er!

Kram Diana

 

RECEPT:

Melonsallad med pistage- och myntadressing:
en skiva vattenmelon utan skal
ca 150 gr feta
grönsallad
salta pistagenötter

Dressing:
1/2 dl olivolja
några färska myntablad
1/2 dl skalade salta pistagenötter
salt och peppar

Mixa alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Skiva vattenmelonen och dela den i 6 eller 8 bitar beroende på hur stora bitar du vill ha. Toppa ordentligt med grönsallad och smulad feta. Avsluta med att ringla över dressing och tillsätt extra pistagenötter.

 

RECIPE IN ENGLISH:

Watermelon salad with feta and pistachios and mint
a slice of watermelon
150 g feta
green salad
salted pistachios

Dressing:
50 ml olive oil
fresh mint leaves
salted pistachios
salt and pepper

Mix all the ingredients for the dressing and season with salt and pepper. Cut the watermelon into slices and remove the rind. Divide one slice into 6 or 8 pieces, depending on how large pieces you want. Top the melon with lettuce and crumbled feta. Drizzle the dressing on top and add pistachios.

LÄS OCKSÅ


3 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar