Recept, foto och styling: Diana Dontsova Vi har haft flera soliga dagar i september vilket nästan gett mig vårkänslor. Och jag som dragit igång med höststyling i mina bilder. Idag gör jag en paus i det och kör på utomhusmiddag. Jag tror faktiskt inte att jag suttit ute så mycket i september som det här året, fantastiskt väder. Men inte länge till, då är det istället uterummet som gäller. Har ni sett min vän Daniella Wittes inglasade inspiration? Åh, vad jag önskar en homemakeover à la Witte i mitt uterum! Maten då? Jo, det blev blomkålsris med frikadeller i tomatsås och rosmarinkräm. Blomkålen är en gammal goding som alltid hittar hem till mitt kylskåp. Den går att tillaga på många olika sätt och gott blir det också. Vanligtvis blir det mos eller så ugnsrostar jag den i mindre buketter eller hel som den är. Idag blev det en snabb och enkel tillagning, ett perfekt alternativ till ris om du vill variera dig. Blomkålsriset innehåller endast två moment, den ska rivas grovt och kokas i saltat vatten i 4 minuter. Klart! Smidigare än så kan det knappast bli. Här nedan hittar du recept på frikadeller i tomatsås och rosmarinkräm. Önskar er alla en trevlig helg! Själv åker jag till Stockholm. Har ni tips på mysiga kaféer? Tipsa mig gärna! Kram Diana Recept: Frikadeller i tomatsås, 4 port: 2 msk olivolja 2 burkar hela tomater (800 gram) 1 lök 2 rivna morötter 1/2 dl rödvin 1 vitlöksklyfta 1 halv finhackad röd chili 1 msk honung salt och peppar hackade färska örter 500 gram köttfärs (jag föredrar kalv- eller blandfärs) 2 msk grädde en skvätt kalvfond salt och peppar Börja med tomatsåsen. Fräs hackad lök, vitlök och rivna morötter i olivolja tills de mjuknar. Häll i tomaterna och resten av ingredienserna, koka upp. Låt såsen stå och puttra i ca 20 min utan lock. Rör om då och då. Under tiden förbereder du färsen. Forma till frikadeller i valfri storlek. Lägg försiktigt ner köttbullarna i tomatsåsen och vänta med att röra om så de inte faller isär. Rör om efter några minuter och koka tills frikadellerna är genomkokta, ca 30 min beroende på hur stora de är. Då är det färdigt fast jag brukar koka en timme minst. På så vis blir tomatsåsen godare och framförallt mustigare. Rosmarinkräm: 2.5 dl crème fraiche hackad eller torkad rosmarin rivet limeskal av en halv lime salt och peppar Hacka rosmarinen och blanda ner den i crème fraichen tillsammans med limeskal. Salta och peppra efter smak. Färdigt!