Foto: Diana Donstova Om du är sugen på något gott en söndag som denna, rekommenderar jag en galette med karamelliserad lök och chèvre. Hur gott som helst! Nu har jag gjort tre galetter och jag kan berätta att den här nog blev min favorit. Karamelliserad lök är lätt beroendeframkallande och supergod ihop med getost. Barnen å andra sidan tyckte att tomat- och fetaost var godast. Om du testar någon av mina galetter hade det varit roligt att veta vilken du gillade. En kommentar eller bild på Instagram är alltid kul. Jag har redan sett bilder på fetaostgaletten. Om du hellre vill baka en glutenfri deg finns recept här. Givetvis kan du kombinera den här fyllningen med den glutenfria degen. Baka lugnt! Önskar er en härlig söndag! Kram Diana Recept: Galette med karamelliserad lök och chèvre Deg: 6-8 bitar 100 gram smör 3,5 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 ägg 0,75 dl sesamfrö 1 msk kallt vatten Fyllning: ca 70 gram riven ost= 2 dl, typ gouda chevre, önskad mängd 1 gul lök 1 röd lök 6 salladslök 2 msk honung 1 msk balsamvinäger flingsalt peppar ägg till pensling hackade pistagenötter, dekoration Börja med att karamellisera löken. Skala och skiva all lök. Stek löken mjuk i en stekpanna med en klick smör i. Tillsätt honung och balsamvinäger. Stek ytterligare i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Sätt på ugnen på 180 grader. Fortsätt med degen. Lägg i alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och mixa. Tillsätt kallt vatten och mixa igen. Arbeta sedan ihop en deg i en bunke för hand. Ställ kallt i ca 10 minuter. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Degen ska vara tunn men se till att den inte spricker. Riv osten och strö den över degen. Lägg på den karamelliserade löken ovanpå osten. Vik nu över kanterna med hjälp av bakplåtspappret. För att få kanterna snyggare hjälp till med fingrarna. Toppa med önskad mängd chèvre. Pensla kanterna med vispat ägg. Grädda lite längre ner i ugnen i 180 grader, 20-25 minuter. Låt galetten svalna innan du skär i den. Dekorera med hackade pistagenötter. Fler recept på galetter: Galette med tomat och feta Glutenfrigalette med päron och ädelost