Har du grillat fisk i sommar? Om inte, har jag ett bra tips, guldsparid (eller seabream). En köttig fisk som dessutom ger en känsla av Medelhavet i din egen trädgård. Fyll den med vitlök, örter och skivad citron och det doftar magiskt. Det svåraste med fisk på grillen är att få den hålla ihop. Jag har skaffat mig grillhalster för att lyckas. Sen krävs det inte mycket mer. Speciellt inte om du ber personalen i fiskdisken att rensa fisken åt dig. Det brukar jag göra. Salladen jag serverar till är grillade gröna grönsaker som zucchini, salladslök, romansallad, sparris och paprika. Lite olivolja och flingsalt på och det är klart. Vitlökssmöret ger en liten extra kick till både fisk och sallad. Idag är det lite svalare i Skåne...tack o lov! Kram Diana Recept: Grillad guldsparid: 2 guldsparid á 400 gram 1 skivad citron salvia persilja skivad vitlök salt peppar Skölj fisken och torka av med hushållspapper. Skär några skåror i skinnet och pensla fisken med olivolja. Fyll magen med alla ovannämnda ingredienser. Se till att olja in grillhalstren ordentligt. Har du inga går det bra att använda folie. Grilla båda sidorna i ca 15 minuter beroende på hur tjock fisken är. Stekta bondbönor med smak av salvia: bondbönor salvia smör olivolja Fräs bondbönor och färsk salvia i olivolja och en klick smör. Häll över den grillade fisken. Strö flingsalt över. Servera! Vispat vitlökssmör: 100 gram mjukt smör 1-2 pressade vitlöksklyftor hackad persilja en skvätt pressad citron salt och peppar Låt smöret stå i rumstemperatur. Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop med en elvisp. Perfekt att klicka på varm nygrillad fisk.