Recept, foto och styling: Diana Dontsova Att det regnar en svensk sommar är ingen överraskning. Efter att ha stått ute i regn och rusk under Partille Cup hoppas jag att solen tittar fram i helgen. Så fort den gör det kommer även grillen fram och det blir middag med god rökig smak. Ett tips på grillmat är dubbelmarinerat nötkött. Det innebär att jag först marinerar köttet i olivolja, kryddor och lite balsamvinäger för att sedan hälla på en rostad vinägrett efter grillning. Skulle jag skippa ett moment av dessa två hade det varit den första marinaden. Att grilla nötkött är nog min favorit då det endast kräver någon minut på var sida. Vi valde kalvinnanlår, medium till well done då barnen önskade det. Äter du inte kött är marinaden god att ha till grillade grönsaker. Tips! Spraya kött eller grönsaker med "Spray Glaze Smokey" under grillningen för en rökigare smak. Ett annat tips är att servera på skärbräda, både snyggt och skönt att slippa extra disk. RECEPT Marinad med smak av rostad vitlök, chili och kapris: Till 600 gram kött hade jag: 3 dl olivolja 2 röda chili 5 vitlöksklyftor 1/2 dl kapris Flingsalt Skölj chilin, dela den och rensa bort fröna för att minska hettan. Hacka eller skiva chili och vitlök. Häll i olivolja och hacket i en kastrull och rosta/fritera. Efter ca 5 min lägger du i kaprisen. Låt rosta tills vitlöken får en gyllene färg, inte för mörk då blir den besk. Avsluta med salt. Det brukar ta ca 10-15 min. När köttet är grillat, låt det vila någon minut innan du skivar det. Häll sedan över olivoljan med allt det goda. Smaklig spis! VILL DU HA MER GRILLAT? LÄS MER: Goda & enkla såser till grillat Potatisar direkt från glöden Fräsch sallad till grillat