Vi älskar halloumi i Sverige och jag är definitivt en av dem. Och då har det inget att göra med att svärfar är cypriot eller att min man är halvcypriot. När vi berättade om den svenska halloumitrenden för svärfar, som idag bor på Rhodos, blev han helt chockad. Feta kände han till eftersom den fanns här när han hälsade på i Sverige, men att vi åt mycket halloumi trodde han inte riktigt på. Men det är sant! Det finns hur många recept som helst och det är därför jag måste dela med mig att detta tips eller lifehack till er. Speciellt om ni gillar att laga grytor eller stroganoff med denna underbara ost. I väldigt många recept står det att halloumi ska skäras i mindre bitar och sen stekas. Nej, gör inte så för det tar alldeles för lång tid. Och du måste vända och ha koll på varenda liten ostbit. Gör så här istället: Skiva och stek på båda sidorna Låt svalna och skär sen i önskad storlek Lägg ner i grytan FOTO: DIANA DONTSOVA Det är enklare, det går snabbare och är mycket smidigare! Jag gjorde DIADONNAS KREOLSKA HALLOUMIGRYTA igår och det verkar vara många som ska laga den i helgen. Nu har jag redan skrivit om hur halloumi ska hanteras i receptet men tänkte ändå påtala det en extra gång. Skiva, stek, svalna, strimla! Vill du laga min kreolska? Klicka på länken i texten här ovan. Önskar er en härlig onsdag! Diana