Som några av er minns skulle jag fira min 40 års dag med en tjejmiddag. Tillsammans med 17 härliga vänner fick jag anledning att öppna den stora champagneflaskan jag länge sparat. Vi började med att skåla och mingla innan maten. Kvällens meny sattes ihop utifrån goda råvaror som jag valt tillsammans med personal i delikatessen på Ica Kvantum, Emporia i Malmö. Detta är ett bra tips till er som vill hitta goda och bra råvaror ni aldrig provat. Var inte rädda för att fråga delikatesspersonal om tips för i många fall har de en stor kompetens gällande råvaror och kombinationer. I mitt fall blev den nya råvaran ett ekologiskt herefordkött från Söderåsen som blev en god carpaccio. Där hittade jag även en supergod buffelmozarella gjord på råmjölk. Snabbt och enkelt hade jag ingredienser till både förrätt och huvudrätt. Nedanför finns hela kvällens meny! Förrätt: - Carpaccio på hängmörad ekologisk oxfilé från Söderåsen. (Med en god olivolja, parmesan, citron, salt och peppar) - Delikatessens räksallad på egen majonnäs, toppad med dill och rödlök på surdegsbröd från St. Jakobs i Lund - Caprese med buffelmozarella, gjord på råmjölk. Även detta på surdegsbröd Huvudrätt: - Stora blåmusslor med chili, kapris, tomat och färska majskolvar - Fänkål och gurka med syrad grädde och rosépeppar - Svarta och gröna oliver marinerade i vitlök och timjan - Blomkålsallad med pumpafrön. (Råa blomkålsbuketter i olika färger, lila, vit, grön och orange) - Citronyoghurt - Surdegsbröd Ostbricka från härliga Möllans Ost i Malmö: - Gruyére - Brie de Meaux - Gorgonzola Cremose Gold - Livarot - Saint-Loup tomme de chevré - Hårt tunnbröd gjord på surdegsbröd - Tunn kryddig toast med körsbär - Valnötter i körsbärssirap - Söta oliver - Päron och fikon Dessert från vårt eget chocolaterie Hovby 9 i Lund: - Chokladtårta med espressosmak - Lavendelpraliner med lavendel från Provence Carpaccio Caprese Räksallad på surdegsbröd Blåmusslor Musslor med chili, kapris, tomat och majs Ostbricka Espressotårta Lavendelpraliner Kvällen blev verkligen superbra! Glada gäster, god mat och mycket skratt! Sen två goa storasystrar som tog hand om all disk. Ja, det är helt galet att jag inte äger en diskmaskin. Men nu är det dags...ingen stor bjudning utan diskmaskin. När den dagen kommer blir jag nog en av Sveriges lyckligaste 40-åringar. Trevlig söndag! Diana