Paul Svensson Foto: Diana Dontsova Råbiff med rosmarin och krasse. Första gången jag äter råbiff! Torsk med ärtor och mynta. Recept finns längst ner! Grillad sallad med päron, mögelost, koriander och mynta. Äppelkaka med fänkålsdill och citronmeliss. En perfekt avslutning! Häromdagen var jag på ett roligt event som SPISA bjudit in till. SPISA, gamla Santa Maria, höll i en örtkurs och demonstrerade sina ekologiska färska kryddor på bästa möjliga sätt. De hade nämligen tv-kocken Paul Svensson på plats för att laga en 8-rätters avsmakningsmeny. Det var lite extra kul då Paul och jag följer varandra på Instagram. Jag kan utan överdrift säga att jag njöt av varenda rätt. Maten var enkel med rena och tydliga smaker. Han använde endast färska kryddor som smaksättningen, och salt och peppar förstås. Om du är sugen på att laga fisk i helgen tycker jag du ska kika på hans receptet här nedan, torsk med ärtor, bönor och mynta. Den här kvällen smakade jag även råbiff. En rätt jag aldrig ätit men kan idag medge att ja, råbiffen var god och snygg. Paul serverade den i litet format vilket passade mig alldeles utmärkt. Nu har jag bara blodpudding kvar på min "detta har jag aldrig ätit-lista". Tänk att jag ätit orm i Vietnam men inte blodpudding hemma i Sverige. Jag önskar er en trevlig helg! Kram Diana Instamöte @diadonna och @paulskok Recept: Torsk med ärtor, bönor och mynta, 4 port 4 bitar torsk á 100 gram 1 ask gröna bönor 100 gram gröna ärtor 1 ask skärbönor 1 kruka mynta 2 st schalottenlökar 1 st eko citron 100 gram salt 1 liter vatten salt olivolja brynt smör Blanda vatten och salt till saltet lösts sig, rimma fisken i 6 min i saltlagen och lyft sedan upp. Skala och finhacka löken och stek mjuk i olja utan att den tar färg. Blanchera skärbönorna och de gröna bönorna i saltat vatten tills mjuka och kyl ner i kallt vatten. Skär bönorna i mindre bitar och blanda upp med löken, salt och peppar. Baka fisken i ugn på 125 grader i brynt smör tills fisken är 40 grader i mitten. Skala citronen rent från skal och vitt med en kniv. Skär ut filéerna och skär i grova bitar. Värm bönorna i en kastrull och tillsätt ärtorna, toppa fisken rikligt med ärtor och avsluta med plockad mynta och skuret citronkött.