Idag bjuder jag på en gryta eller soppa gjord på vitkål, ris och färs. En maträtt där allt tillsagas i en enda stor gryta är både smidigt och gott. Dessutom är det enkelt att göra mycket på en gång. Nu är det nämligen bestämt att dotterns skola håller stängt från och med imorgon och då är detta en bra rätt att ha i kylen. Inget ris som måste kokas upp utan grytan är redan komplett. Det här är ett vanligt sätt att äta i andra delar av världen och med det menar jag att ris eller potatis kokar med i grytan och inte vid sidan om. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Oron kring Corona förstärks för varje dag som går. Resor avbokas, skolor stängs och restaurangerna har inte mycket att göra. Nu när vi tvingas stanna hemma kommer vi att laga allt mer mat och då är detta ett tips från mig. Är du i affären köp med dig en vitkål hem för den är dryg och räcker länge. Dessutom blir den inte dålig i kylen. Skulle vitkålen mörkna går det bra att skära bort just dem delarna. Vitkålen är faktiskt lite av en räddare i nöden hemma hos oss oavsett Corona. Ta hand om er! Diana RECEPT VITKÅLSGRYTA MED RIS OCH FÄRS, ca 6 port 1 lök 1 morot 400 g vitkål 500 g valfri färs, jag hade nötfärs 1/2 dl tomatpuré 2 dl ris, långkornigt 1 burk krossade tomater (Jag hade Muttis finkrossade tomater) 2 msk paprikapulver 1 msk oregano 2 msk fond (kalvfond) 1 1/2 liter vatten salt peppar (jag har alltid lite sriracha, stark chilisås, i alla mina grytor och chiliflakes på toppen.) Beredning: - Fräs strimlad vitkål, hackad lök och riven morot i lite olja. Välj en stor gryta! - Tillsätt nötfärsen och bryn den med grönsakerna. - Gör plats till tomatpurén i mitten och fräs den innan du blandar ut den med färs och grönsaker. - Tillsätt resten, förutom vatten, rör om och fräs allt tillsammans i en minut. - Häll i vatten och låt koka upp. - Lägg på lock och låt småkoka i ca 35 minuter eller tills riset är kokt. - Servera!