Annons

Annons


Nutellascones

Hej!

Nutellascones till påskens sista dag? Jag bjöd barnen på chokladscones för att förlänga lovkänslan. Alla rutiner drar igång imorgon, på gott och ont. Det varit en härlig paus med både äggfärgning, god mat och kanske en aning för mycket godis. För att vara på säkra sidan skaffade jag godis om i fall några påskkäringar skulle knacka på dörren och önska oss en Glad påsk. Det kom knappt någon, bara två stycken för att vara exakt. Då kan ni räkna ut att här satt vi med en hel del godis…som vi smakade av tills det tog slut. Nästa år ska jag komma ihåg att traditionen ”påskkäring” helt har tagits över av Halloween.

Annons

nutellascones scones choklad brunch receptIMG_1956

Chokladen i mina scones är faktiskt inte nutella utan Ikeas bredbara choklad med krokant. Alla som var kom till min Ikeaföreläsning fick med sig en burk i goodie bagen, inklusive jag. Om du inte testat den rekommenderar jag den starkt. Supergod och jag måste nog säga att den är godare än vanlig nutella. Jag gillar de små krokantbitarna i krämen. Om din scones spricker och chokladen rinner ut så gör det inget. Det blir så där knaprigt och gott, precis som dajm.

nutellascones scones choklad brunch receptIMG_1965

Första gången jag gjorde nutella eller chokladscones skar jag i längden före gräddning. Det visade sig inte vara någon bra idé eftersom mycket av krämen åkte ut. Den här gången gräddade jag den först, lät den svalna en kort stund innan den skars upp. En perfekt fika till eftermiddagskaffet eller till en kopp te.

nutella scones recept chokladscones
FOTO: DIANA DONTSOVA

Nu ska jag plocka undan lite för att sedan försöka hinna med en promenad eller ett träningspass. Jag har nämligen en deal med min systerson gällande träning. 48 pass ska jag hinna med fram till sommaren och idag blir det pass 7/48.

Jag önskar er en skön måndag!

Kram Diana

 

RECEPT:

Nutellascones: 8 bitar

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 gram smör
1 ägg
1 1/2 mjölk
150 gram nutella eller bredbar choklad

Blanda mjöl och bakpulver. Lägg i bitar av smör och fördela med mjölet. Tillsätt ägg, mjölk och rör ihop till en kladdig deg. Lägg ut ett bakplåtspapper på bordet och pudra den med mjöl. Lägg degen på pappret och tryck ut till en rektangulär form. Ta lite mjöl på händerna. Ber choklad över hela. Är nutellan för fast kan du micra den i några sekunder.

Vik över en tredjedel av degen mot mitten, både uppifrån och nerifrån så du får en längd. Nyp ihop kanterna på kortsidorna så krämen inte rinner ut. Vänd försiktigt längden så skarven kommer på undersidan. Lägg över på en plåt med ett nytt bakplåtspapper.

Grädda i 220 grader i ca 15 minuter. Låt svalna en kort stund. Servera! Scones ska serveras en aning varma.

 

RECIPE IN ENGLISH:

Nutella scones, 8 pieces

270 gr plain flour
2 tsp baking powder
75 gr butter
1 egg
150 ml milk
150 gr nutella

Preheat oven to 220 degrees. In a large bowl, add flour and baking powder. Add the butter, then mix it with the flour using your fingers. The mix should look like fine crumbs. Stir in the egg and milk.

Put the dough on a baking sheet lightly floured (on your table). Flatten it to a rectangle with your hands. If it is to wet, use just a little flour on your hands. Spred the Nutella on top. If it is too hard, put it in the microwave for a few seconds.

Then fold the dough 1/3 from the top to the middle and do the same with 1/3 from the bottom. Make sure to pinch the edges. Put the scones on a tray with a new baking sheet, but turn it up side down.

Bake it for about 15 minutes. Let cool before you cut into pieces. Serve! (Scones should be eaten when little warm.)

 

Mera scones:

Glutenfria scones

Mandelminiscones

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar