Annons

Annons


Paprika fylld med feta

Hej måndag!

I söndags lagade jag en hel plåt röda paprikor fyllda med feta. Att laga mat i ugn är ett perfekt sätt att laga mycket mat samtidigt som man kan göra annat under tiden.  Till paprikorna serverade jag grönkålschips och matvetesallad tillsammans med Peters goda tzatziki. Hans tzatziki är verkligen god och jag ska tvinga honom ha koll på måtten. Jag kan ingredienserna men inte exakt hur mycket av allt. Det du ser på tallriken här nedan är en god, enkel och komplett vegetarisk måltid, helt i min smak.

Annons

vegetariskt recept paprika fylld med feta 0D1A8240-3

Jag har lagat fyllda paprikor med olika fyllningar som ris, ägg, köttfärs, bönor och kikärtor. Den här är helt klart min favorit. En god fetaost blandad med ägg, lite crème fraîche och that´s it. Ingen krydda behövs och ändå blir det så gott. Det funkar utmärkt med timjan eller oregano om du vill tillsätta en ört. Eftersom det blev en hel plåt med mat, åt vi detta både igår och till middag ikväll. Sen är det nog så att röda paprikor blir godare än gula och gröna, iallafall till just denna rätt. Det är bara att prova sig fram och se vad ni själva tycker.

 

vegetariskt recept paprika fylld med feta 0D1A8311

FOTO: DIANA DONTSOVA

En ny vecka betyder nya tag och utmaningar. Idag tolkar jag nya tag som att äta nyttigare. Vi har firat Nikkis födelsedag hela helgen och det blev både mycket mat och fika. Idag klämde jag till och med sista biten banoffeepaj.

Att jobba hemifrån har sina fördelar men också några nackdelar. När sötsuget smyger sig på sådär efter klockan 15 då är det svårt att motstå. Det finns alltid något gott i kylen, antingen är det kalas- eller fotorester. Nästa vecka kanske ”nya tag” får en helt annan innebörd.

Kram Diana

 

RECEPT

Paprikor fyllda med feta, ca 14 halvor

ca 7 röda paprikor (beror på hur stora de är)
lite olja till plåten

Fyllning:
450 gr feta 
2 ägg
1 1/2 msk creme fraiche

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj paprikorna noga. Skär dem i halvor. Plocka bort skaft och kärnor. Lägg över på en plåt med lite olja i botten.
Mosa fetaosten i en bunke med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägg och cream fraîche, rör om. Mixa ihop allt till en jämn smet med en stavmixer.
Fördela smeten jämnt i paprikahalvorna.
Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Recept på grönkålschips

RECIPE IN ENGLISH

Red peppers stuffed with feta cheese
about 7 red peppers (depends on the size)
oil for the pan

Filling:
450 gr feta
2 eggs
1,5 tbs creme fraiche

Preheat the oven to 175 degrees C.
Cut the peppers in half. Remove the seeds. Place the peppers, cut side up, in a large baking dish with a drizzle of oil.
Place the feta in a bowl. Use a fork to get feta crumbles. Add eggs and creme fraiche. Mix with a hand mixer until smooth.
Divide the feta mixture evenly between the peppers.
Cook until the peppers are tender, about 40 minutes. Serve!

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar