Hej! I veckan är det Pasta Carbonara dagen och då passar jag på att laga enligt det riktiga receptet, dvs. utan grädde. Vi i de skandinaviska länderna är väldigt förtjusta i mejeriprodukter men en carbonara ska göras på endast pecorino, äggulor och guanciale eller bacon. Sen får man aldrig glömma svartpepparn! Den perfekta avslutningen före servering. Om någon av er tycker att det ska vara två sorters ost för en äkta carbonara så stämmer det. Själv tycker jag att det är godast med parmesan, gärna mycket. Den får gärna ställas fram på matbordet med ett rivjärn till oss som vill riva lite extra. FOTO: DIANA DONTSOVA Har du inte lagat detta på ett tag så tycker jag att det är dags. Skippa grädden som finns i en del recept och gör en klassisk pasta carbonara. Önskar er en skön påskledighet för er som har det! Kram Diana RECEPT Pasta Carbonara, 4 port 400 gr spaghetti salt 200 gr guanciale eller bacon 4 äggulor 100 gr riven parmesan eller pecorino (ca 1 dl pastavatten) svartpeppar Beredning: - Koka upp saltat vatten i en kastrull (med lock). - Lägg i spaghettin och koka utan lock tills den nästan är färdigkokt, dvs. al dente. - Spara pastavatten i en kopp innan allt vatten hälls av. - Stek bacontärningar under tiden pastan kokar. - Lägg över den kokta spaghettin i baconet med fettet i. Rör om. - Vispa upp äggulorna och blanda i riven parmesan. - Flyttan grytan från värmen och häll långsamt ner äggsmeten i stekpannan med spaghettin. Rör om försiktigt och låt det tjockna lite grann. För ännu krämigare konsistens, tillsätt lite av det sparade pastavattnet. - Avsluta med att riva lite extra parmesan på och dra några varv med pepparkvarnen. Serveras direkt! KOLLA IN HÄR OM VILL DU LAGA VEGETARISK BROCCOLIPASTA?