Hej! En supergod klassisk köttfärssås med extra mycket smak blir veckans middagstips. Pasta bolognese måste väl ändå vara den maträtt vi lagar ofta men aldrig tröttnar på. Tänk så många olika varianter det måste finnas. För visst smakar den olika beroende på vem som lagat den? VILL DU KIKA PÅ EN RAGU BOLOGNESE - KLICKA HÄR! Hemma hos oss är det alltid min man Peter som lagar köttfärssås och så har det varit väldigt länge. Barnen och jag älskar hans köttfärs och därför är det Peters recept jag delar med er. Han följer aldrig recept men igår fick jag honom att både använda måttsats och anteckna alla ingredienser. Receptet ser du längst ner! Tänk på att en köttfärssås är som en gryta, alltid godast dagen efter. FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er en underbar helg! Kram Diana Köttfärssås, 8 portioner 1 kg färs, bland, nöt eller vego 2 gula lökar 4 morötter 2 klyftor vitlök rapsolja (till att fräsa i) 2 msk ketchup 2 dl rött vin eller vatten (några extra skvättar när såsen puttrar i 40 minuter) 3 burkar krossade tomater 1 msk kalvfond 2 msk paprikapulver 2 msk chilipulver 1 msk sriracha 2 msk torkad timjan 1 msk spiskummin rikligt med svartpeppar, helst mortlade svartpepparkorn salt kokt spaghetti eller annan pasta till servering (följ förpackningens instruktioner) Gör så här: Riv morötter och hacka lök. Fräs i rapsolja, utan att det tar färg. Tillsätt färs, helst lite i taget så att den inte blir kokt utan brynt. Häll i vin, pressad vitlök och timjan. Låt koka upp. Tillsätt resten och låt köttfärssåsen puttra utan lock i ca 40 minuter, gärna längre. Rör om då och då. Servera till kokta pasta! Köttfärssåsen är godast dagen efter.