Det är omöjligt att tröttna på frikadeller i tomatsås! En klassisk rätt som ska lagas i stor mängd eftersom den är ännu godare dagen efter. Hemma hos mig är det jag som lagar mat men min har några rätter som han alltid lagar och det är köttfärssås och frikadeller. Receptet är Peters och jag tycker verkligen ni ska testa laga det här. RECEPT FRIKADELLER I TOMATSÅS, 4 port Frikadeller: ca 800 g köttfärs, (vi hade blandfärs) 2 vitlöksklyftor 1/2 färsk röd chili 2 tsk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar Tomatsås: 2 burkar krossade tomater 1 lök 2 morötter 1/2 färsk röd chili 2 vitlöksklyftor 1 dl rödvin (kan uteslutas men ger ett härligt djup i smaken) 2 tsk oregano salt peppar ev. lite socker Gör så här: - Börja med tomatsåsen. Hacka löken, vitlöken och chilin. Skala och riv morötterna. Fräs i lite olja i en stor gryta. Häll i krossade tomater och vin. Tillsätt oregano, salt och peppar. Låt puttra i ca 15 minuter, rör om då och då. - Under tiden gör frikadellerna. Blanda färsen med kryddorna, hackad chili och vitlök. Rulla till små köttbullar. Lägg försiktigt ner frikadellerna i tomatsåsen. Låt koka utan att röra om i några minuter. Annars kan frikadellerna falla isär. Låt puttra i ca 25 minuter till. Rör om då och då så såsen i bränns fast i botten. - Smaka av med salt, svartpeppar och ev. socker. Serveras med en nykokt pasta enligt förpackningens anvisning.