Är det ont om pasta i butikerna - gör egen pastadeg. Vill du testa göra egen deg kommer här recept och tips på hur du ska göra. Recept på pastarätter: Pasta med svamp och mozzarella Köttfärssås Pasta carbonara Ragu Bolognese RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Pastadeg, 2 portioner: 1 dl durumvetemjöl ca 2 dl vetemjöl + extra för att pudra när den körs i pastamaskinen 2 ägg Beredning: - Lägg upp mjölet i en hög på matbordet. Gör en liten grop i mitten. Knäck äggen i gropen och börja vispa äggen med gaffel. Det ska se ut som en äggröra. Tillsätt mjöl, lite åt gången och arbeta ihop en deg. Knåda i några minut. (Tillsätt mer vetemjöl om degen är för kladdig.) Plasta in degen i plastfolie och låt vila i 30-60 minuter. - Använd en pastamaskin. Degen får inte vara kladdig, då fastnar den i maskinen. Pudra den med vetemjöl om det behövs. Börja att köra igenom pastadagen och börja på nr 1. Kör igenom den sen upp till nr 5, kanske 6. Då blir den helt perfekt om du ska göra tagliatelle. Därefter strimlar du den i maskinen. Mjöla pastan för att hålla isär den tills du ska koka den. - Häll vatten i en kastrull. Salta och låt koka upp. Lägg i pastan i det kokande vattnet och rör om. Koka i ca 3 minuter. Häll av vattnet och servera!