Kycklingpasta med ajvar och vitost på en fredag! Äter du pasta varje vecka? Hemma hos mig blir det pasta minst två gånger i veckan. För det första är det galet gott, sen är det otroligt snabblagat och enkelt. Har du inte testat ajvarpasta så kommer här ett grymt recept. Självklart toppar jag med vitost som är fetaost fast från ett annat land än Grekland. I detta recept använder jag en bosnisk vitost. Det här receptet brukar jag laga utan kyckling ibland. Så äter du inte kyckling kan du hoppa över den eller byta ut mot aubergine. FOTO OCH RECEPT: Diana DontsovaRECEPTKycklingpasta med ajvar och vitost, 4 port400 g spaghettica 500 g kycklingfilé1 gul lök2 vitlöksklyftor2 tsk Vegeta3 dl Podravka ajvar stark 3 dl matgrädde 1-1 1/2 dl pastavattenev. saltsolrosolja att steka i Topping: 150 g Travnicki vitost (typ fetaost men bosnisk)svartpepparhackad persilja Gör så här: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök och Vegeta och fräs ihop med kycklingen. 3. Blanda i ajvar och grädde. Låt koka ihop i 5-7 minuter., rör om då och då. Smaka av med ev. salt. 4. Vänd ner pastan i såsen. Tillsätt pastavatten och blanda väl. Toppa med smulad Travnicki vitost, svartpeppar och persilja. Serveras direkt!