Gillar du laga riktigt god mat utan några krångligheter? Testa den här supergoda pastarätten med lax! Såsen lagas i ugnen och allt i en och samma form. När laxen är klar ska du röra du runt med en gaffel för att sedan lägga i den kokta pastan. Blanda runt allt och voila! En supergod pastarätt som funkar som vardagsmat eller nu till helgen. Vill du se ett snabbklipp på hur jag tillagar pasta, klicka här! Jag gillar det här receptet eftersom vi är fyra i familjen och receptet blir ca 6 portioner. Med tanke på att mina barn läser på distans så underlättar det att få mat över. Det får bli deras lunch nästa dag. Vill du laga färre portioner? Halvera receptet och använd en mindre ugnsform. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Pastasås med lax, 5-6 portioner 500 g pasta Penne 4 laxfiléer (ca 500 gram lax) 1/2 purjolök 2 tomater 1 1/2 fiskbuljong 5 dl grädde 1/2 citron, saften salt vitpeppar Topping: färsk dill citronzest Beredning: - Sätt ugnen på 175 grader. - Koka pastan enligt förpackningens anvisning. - Börja med att hälla lite av grädden i en ugnsfast form. Pressa i citronsaft och smula ner buljongen. Rör om och lägg i laxen. Salta laxen lite lätt och peppra med vitpeppar. Hacka tomaterna och skiva purjolöken. Lägg över grönsakerna i formen och häll på resten av grädden. - Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är klar. Ta ut formen ur ugnen. Dela laxen i mindre bitar och rör om. Lägg i den kokta pastan. Blanda ordentligt. - Toppa med hackad dill och citronzest. - Servera!