Hej! Idag är det Pasta Carbonaradagen! Vet du inte vad du ska laga så vet du det nu, spaghetti så klart! Jag älskar pasta och kommer definitivt laga Carbonara fast med råstekt sparris istället för bacon. Det klassiska receptet innehåller guanciale eller bacon men idag lagar vi vegetariskt, dvs. lakto-ovo. Byt ut köttet mot: Friterad kapris Råstekt sparris Smörstekt svamp Avokado Följ receptet här nedan men hoppa över baconet och tillsätt en annan råvara från ovan. FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Pasta Carbonara, 4 port 400 gr spaghetti salt 200 gr guanciale eller bacon alternativt råstekt sparris 4 äggulor 120 gr riven pecorino (eller parmesan) ca 1 dl pastavatten svartpeppar Beredning: - Koka upp rejält saltat vatten i en kastrull. - Lägg i spaghettin och koka utan lock tills den nästan är färdigkokt, dvs. al dente. - Spara pastavatten i en kopp innan allt vatten hälls av. - Stek bacontärningar under tiden pastan kokar/(Skär sparrisen i bitar. Stek hastigt i lite smör eller olja.) - Lägg över den kokta spaghettin i baconet eller sparrisen med fettet i. Rör om. - Vispa upp äggulorna och blanda i riven parmesan. - Stäng av värmen och flytta pannan från plattan. Häll långsamt ner äggsmeten i stekpannan med spaghettin. Rör om försiktigt och låt det tjockna lite grann. (För lösare konsistens, tillsätt det sparade pastavattnet.) - Avsluta med att riva lite extra ost på och dra några varv med pepparkvarnen. Serveras direkt!