Pasta med en krämig tomatsås är verkligen en höjdare alla dagar i veckan! Den här pastasåsen är ett av mina favoritrecept eftersom jag slipper stå och hacka en massa efter en lång dag på jobbet. Då är det skönt att göra en pastasås som tar lika lång tid som det tar för pastan att bli klar. För att få till en riktigt god tomatsås behöver du goda tomater på burk. Jag väljer alltid hela skalade tomater av märket Mutti Pelati som finns i vanliga matbutiker. Vissa tomater på burk är alldeles för vattniga och andra är för syrliga. Dessa är helt perfekta! Penne Rigate är en pastaform som passar extra bra till tomatsås och till vardags kan rätten toppas med mozzarella och till helgen med lyxig burrata. RECEPT Pasta med krämig tomatsås, 4 port 400 g Penne Rigate, Barilla 4 msk olivolja att steka i 3 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 2 burkar hela skalade tomater, Mutti Pelati (finns i vanliga matbutiker) 2 tsk socker 1 tsk salt basilika (använd stjälkarna) 1 dl grädde ca 1 dl pastavatten Topping: 2 st mozzarella svartpeppar olivolja färsk basilika Gör så här: -Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att salta vattnet ordentligt och att spara lite pastavatten. - Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och chiliflakes i olivolja utan att vitlöken tar färg. -Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Tryck sönder tomaterna om det behövs. -Ha i hackad basilika, salt och socker. Häll i grädden och koka ihop. - Vänd ner pastan i såsen. Häll i lite pastavatten och rör om. - Toppa med mozzarella, svartpeppar, olivolja och färsk basilika. Pasta ska ätas nykokt!