Jag har lagat en grön pasta LIVE på Instagram vilket är min allra första livesändning. Videon är nu upplagd på @diadonna IG-TV vilket innebär att du kan gå in och kolla klippet i efterhand. Pastan jag lagade var en Tagliatelle med sparris och citron på italienskt vis. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Vi svenskar älskar krämiga och gräddiga såser men jag valde att skippa grädden och köra på parmesan och pastavatten istället. Vill du ha pastarätten lite krämigare kan du välja att ha i grädde efter att du tillsatt ost och pastavatten. Kika gärna in på @diadonna och kika på klippet som ligger där. Hoppas du är frisk och orkar laga mat! Diana RECEPT PASTA MED SPARRIS OCH CITRON, 3 portioner 250 g valfri pasta, jag hade Tagliatelle 4 vitlöksklyftor 250 g grön sparris färska örter, persilja och timjan 50 g parmesan pastavatten 1 citron, skal och saft 50 g pumpakärnor gula minitomater olivolja salt svartpeppar ev. lite grädde (om du vill ha den krämigare) Beredning: - Rosta pumpakärnorna i en torr panna. - Stek finhackad vitlök i olivolja i någon minut. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i pannan med vitlöken. Stek i någon minut tills vitlöken börjar få färg. (Bränn inte vitlöken). - Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Lägg över den kokta pastan direkt i pannan med sparris. - Tillsätt riven parmesan och 1/2-1 dl pastavatten till att börja med. Häll i mer om du vill. - Lägg i hackade örter, citronskal, citronsaft och hackade pumpakärnor. - Blanda och lägg upp på ett fat. Toppa med flingsalt, svartpeppar, extra parmesan och örter. Servera!