Pasta är perfekt vardagsmat och bjudmat! Lagar du dessutom allt i en form i ugnen blir det mycket lättare att få fram mat på bordet efter en trött dag på jobbet. Det här är ett smidigare sätt att göra en pastasås eftersom du inte behöver stå och fräsa eller röra om en massa. Ner med alla ingredienser i en stor ugnsfast form och efter 20 minuter i ugnen rör du om och tillsätter kokt pasta. Middagen är klar! Vill du se hur jag gör finns det ett klipp på min Instagram @diadonna Tips! Spara pastavatten innan du häller av pastan. Vill du ha rätten ännu krämigare, tillsätt lite av pastavattnet. Se till att det finns gott om pastasås. Efter några minuter suger nämligen pastan åt sig av såsen och blir en aning torrare. Koka pastan al dente! Det betyder att du häller av vattnet strax innan den är helt mjuk. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT SVAMPPASTA MED ÄDELOST OCH VALNÖTTER, 6-7 portioner 500 g pasta tagliatelle 500 g champinjoner 1/2 rödlök ca 280 g ädelost 5 dl matgrädde torkad timjan salt svartpeppar Topping: citronzest hackade valnötter färsk timjan Beredning: - Sätt ugnen på 200 grader. - Skär svampen i mindre bitar och finhacka löken. Lägg ner i en stor ugnsfast form tillsammans med smulad ädelost, torkad timjan, salt och svartpeppar. Häll i grädden och blanda. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter. Koka pastan under tiden. - Ta ut formen och rör om ordentligt. Lägg över den kokta pastan i formen. Blanda väl. - Toppa med citronzest, hackade valnötter och färsk timjan. Servera!