Idag har jag lagat den kända Tiktokpastan som just nu är en viraltrend världen över! Jag har hört att den från början kommer från Finland och att dagen då den här pastan publicerades blev det tydligen en finsk hetsjakt på fetaost. Underbar story! Men jag ska inte skratta då jag själv blev så inspirerad att jag ställde mig och lagade den själv. Men sen är det ju så att ser jag feta blir jag genast intresserad och stannar upp. Orginalreceptet består av feta och tomater men jag tillsatte ricotta för extra krämighet. Den här pastarätten är supergod, enkel och otrolig smidig att göra - du måste prova! Tips! Rigatoni pasta som är en större penne passade väldigt bra till. STEG-FÖR-STEG-BILDER FRÅN MOBILEN: RECEPT PASTA MED FETA, RICOTTA OCH TOMATER, 6 PORT 500 g rigatoni pasta 2 pkt feta (300 g sammanlagt) 1 burk ricotta (250 g) 750 g tomater, mini hade jag 2-3 dl pastavatten 1 vitlöksklyfta chiliflakes salt peppar torkad timjan olivolja Topping: (går att hoppa över) extra färska tomater färsk timjan Beredning: - Sätt ugnen på 200 grader. Ringla olivolja i en stor ugnsfast form. Placera feta och ricotta i mitten. Lägg halverade tomater runt om och strö över torkad timjan. Salta, peppra och ringla lite extra olivolja över tomaterna. Baka i ugnen i 15-20 minuter. Sätt på grilleffekten och låt gå i ytterligare ca 10 minuter. - Koka pastan i saltat vatten. Spara 3 dl pastavatten i en kanna innan du häller av vattnet. Använd 2-3 dl senare. - Ta ut formen ur ugnen. Tillsätt chiliflakes och pressad vitlök efter smak och tycke. Tryck till tomaterna med skeden och rör om alltsammans. Lägg ner den al dente kokta pastan i oströran och blanda. Toppa med extra tomater, timjan och olivolja. Servera!