Hej! En god pasta är ibland det bästa som finns, speciellt en krämig laxpasta med smak av citron och dill. Ni vet hur det är när man planerar maten hemma, kollar i kylen, frysen och sen gör man snabbt upp en plan. Jag konstaterade att vi hade lax men alldeles för lite till fyra personer. Då fick det bli en pastasås istället för att dryga ut den. Det blev mat till oss fyra och till en av barnens kompisar som dök upp. Så himla god den blev! Lax är verkligen bra snabbmat! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Tips på hur du snurrar pasta för uppläggning: Använd en matpincett som du tar pasta med. Håll den mot en stor slev och snurra pastan till ett nystan. Lägg över på ett fat, antingen liggande pastanystan eller stående. Pastan här ovan är liggande. Vill du kika på mer pasta kan du klicka här: Svamppasta Önskar er en skön onsdagskväll! Diana RECEPT Pastasås med lax och citron, 5-6 portioner 500 gram lax 1/2 purjolök 2 tomater 1 1/2 fiskbuljong 5 dl matlagningsgrädde 1/2 citron, saften (zesten kan du riva över varje portion) färsk dill salt vitpeppar rapsolja att steka i kokt spaghetti eller annan pasta citronskal att toppa med vid servering Beredning: - Koka pastan enligt förpackningens anvisning. - Skiva purjolöken och fräs i olja. Skär laxen i kuber. Stek laxen lite lätt på ena sidan - Lägg i hackad färsk tomat och fiskbuljong. Blanda försiktigt så laxen inte faller helt isär. - Häll i grädde, pressad citron och hackad dill. Låt koka i ca 5 minuter. - Smaka av med salt och vitpeppar. - Servera till kokt pasta. Toppa med rivet citronskal.