Är det något jag alltid har i kylen så är det pesto! Oavsett om det är köpepesto eller egengjord. Det är skillnad på den du göra själv men barnen lagar ofta pasta pesto och jag hinner inte med att fixa min egengjorda varje gång. Då funkar den köpta hur bra som helst!Jag brukar göra min pesto på skållad mandel, solrosfrön eller pistage. Har du inte testat med pistagenötter tycker jag att det är dags! Perfekt till sallader, pastarätter, bröd...ja, till det mesta. Tänk på att använda både basilikablad och stjälkar så du använder allt! RECEPT OCH FOTO: Diana DontsovaRECEPTPISTAGEPESTO70 g pistagenötter, rostade osaltade2 krukor färsk basilika1 liten vitlöksklyftaca 2 dl olivolja1 ½ dl riven parmesanostsaltGör så här:1. Skala pistagenötterna och lägg i en kökshandduk. Gnugga bort lite av hinnan. Mixa nötterna grovt i en mixer.2. Tillsätt basilikablad och stjälkar och fortsätt mixa. Riv ner en halv vitlöksklyfta och häll i olivolja. Mixa tills du har en någorlunda slät pesto. Blanda i riven parmesanost och smaka av med salt.