Midnattsspaghetti eller spaghetti aglio e olio bjuder jag på idag. En snabb nattapasta som motsvarar vår nattmacka! Ni vet när man kommer hem sent en kväll och vill ha något ätbart, ja då gör man den här pastan. Det görs på få ingredienser som vi oftast har hemma och tar lika lång tid som det tar för en pasta att koka. Med andra ord, ca 12 minuter! Vitlök, chiliflakes och persilja är smaksättarna och jag säger bara en sak; Så många vitlöksklyftor du orkar skala och skiva, så många ska du ha i den här rätten. Jag skrev 8 klyftor i receptet men kan erkänna att jag brukar ha fler eftersom alla vill åt just vitlöksskivorna. Även om spaghetti aglio e olio är en perfekt midnattspasta så funkar den utmärkt en dag efter jobbet. En riktigt god pasta! RECEPT Spaghettata di mezzanotte eller Spaghetti aglio e olio, 4 port 400 g spaghetti pastavatten ¾ dl olivolja 8 vitlöksklyftor ½ tsk chiliflakes eller peperoncino en näve färsk persilja - Koka spaghettin al dente och spara pastavatten. - Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs vitlöken tills den mjuknar. Tillsätt chili och finhackad persilja. - Lägg i den kokta spaghettin och blanda. Häll i pastavatten i omgångar samtidigt som du rör om. Serveras direkt med extra persilja på toppen!