En god vegetarisk Pasta Carbonara är mitt tips den fredag i december. Byt ut bacon mot zucchini och du har en god pastarätt att njuta av. Gillar du bacon kan du absolut ha i både och. Receptet här nedan är framtaget av Tareq Taylor men bilden är tagen av mig. Ni som följer mig här eller på Instagram vet att jag älskar all ost så därför har jag ökat på mängden i receptet. Det kan aldrig bli för mycket ost, eller hur? FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: TAREQ TAYLOR Jag får ofta dryckesfrågor och just vin till vegomat. Min Carbonara innehåller smakrik Västerbottensost och därför passar det att servera ett gott fylligt rödvin. RECEPT Pasta Carbonara, 4 pers 1 gul lök, finhackad 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 zucchini, små tärningar 1 tsk svartpeppar 1 nypa flingsalt 2 msk olivolja 350 g spaghetti 4 äggulor 1 dl vatten (från pastakoket) 1 dl hackad bladpersilja 8–10 små tomater, gärna i olika färger, halverade 2 dl finriven Västerbottensost Gör så här: 1. Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg. 2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden. 3. Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål. 4. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen och finriven Västerbottensost. Servera direkt och toppa med tomater, persilja och extra riven Västerbottensost.