En Pavlova till Mors dag? Denna underbara efterrätt som toppas med vispad grädde och bär strax före servering. Just den här marängen blir så där krispig utanpå och fluffig inuti. Att den blir så är för att du först vispar marängen i en bunke som vanligt. Sen vispar du en stund över ett vattenbad tills sockret har smält. När det sker vet du genom att det inte några sockerkorn när du känner på marängen mellan två fingrar. Inget konstigt alls! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA TIPS! Om du gör Pavlova dagen innan, låt den stå framme på plåten utan att täcka för med plast. Toppa med grädde och dekorera alltid strax före servering. Använd locket på vitvinsvinägern som ett mått när du bara ska ha i några droppar i smeten. Spritsa marängen i separata bollar och gör minipavlovas istället eller grädda smeten som en stor marängbotten. Toppa grädden med passionsfrukt för ännu mer smak. Spara äggulorna och gör en lemoncurd. RECEPT PAVLOVAKRANS, 6 bitar 4 äggvitor 2 ½ dl socker några droppar vitvinsvinäger TILL SERVERING: 3 dl grädde röda bär, jordgubbar, hallon, vinbär BEREDNING: - Sätt ugnen på 120 grader varmluft. - Separera äggen. Vispa äggvitor, strösocker och vinäger i en rostfri bunke till en vit smet. - Sätt bunken i ett vattenbad och vispa i ca 5 minuter. Det är viktigt att sockret i marängen smälter helt och hållet. (Det känner man bäst genom att dra marängsmet mellan två fingrar.) Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen i hög hastighet i ca 10 minuter. Vispa tills den har svalnat. - Fyll en stor spritspåse utan tyll med maräng. Klipp ett stort hål och spritsa en krans på en plåt med bakplåtspapper, ca 8 bollar. Jämna till topparna en aning. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills marängen känns helt torr på utsidan men fluffig inuti. Ta ut plåten och låt kransen svalna helt. - Toppa med vispad grädde och röda bär. Serveras direkt!