Annons

Annons


Picklad rödlök

Hej söndag!

Skönt att det inte är måndag…eller hur? Idag blir det en lugn förmiddag utan några matcher att köra till. Därför välkomnar jag just den här söndagen lite extra. Dessutom blir det ingen matlagning för min del utan vi ska ha söndagshäng hos min syster tillsammans med våra syskonbarn, både stora och små. Det var inte länge sedan vi var hemma hos mig och åt het korv stroganoff. Jag tror min syster ska servera lasagne, en vego och en med kött. Det passar mig alldeles utmärkt eftersom lasagne är en rätt jag aldrig lagar.

Annons

picklad rodlok vego

Picklad rödlök tillsammans med rödbeta är nog den vackraste rosa färg en grönsak kan ha. Har du inte provat att pickla rödlök tycker jag att du ska testa. Det krävs inte många minuters arbete för att få en god sötsyrlig smak som höjer flera rätter. Det bästa är att göra den dagen innan. Jag serverar den till:

picklad rodlok recept tacospicklad rodlok avocado recept snittar

Den här gången valde jag ingen smaksättning utan gjorde den helt neutral. Variation på smaker du kan tillsätta är oändlig men min favorit är grön chili. Rödlöken får en härlig hetta och passar väldigt bra till burgare.

Tips på annan smaksättning:

  • ingefära
  • röd eller grön chili
  • hela vitlöksklyftor
  • dill
  • hela kryddpeppar och lagerblad
  • stjärnanis
  • fänkål
  • örter som timjan, dragon och oregano

tacos picklad rodlok tillbehor tapas
FOTO: DIANA DONTSOVA

Jag är inte mycket för rosa men kolla in färgen! Den är otroligt vacker och ihop med grön avokado eller limeklyftor behöver du ingen annan bordsdekorering.

Happy söndag till er alla!
Kram Diana

RECEPT

Picklad rödlök

2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika (12%)
1 tsk salt

Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.

Under tiden, skala och skiva löken. Lägg över den i en glasburk. Häll över ättikslagen och låt stå utan lock tills den svalnat helt. Sätt på locket och förvara i kylen. Har du ingen glasburk med lock får det lika bra med en bunke och plastfolie.

RECIPE IN ENGLISH

Pickled red onion

2 red onions
1 cup water
1/2 cup sugar
1/4 cup vinegar (12%)
1 tsp salt

Flavors you can add if you want:
– Chili
– Ginger
– Herbs
– Garlic

In a saucepan add water, vinegar, sugar and salt. Bring to boil until sugar and salt dissolve. Peel onions and cut into slices. Place onion in a jar. When the vinegar mixture cools down, pour over the onion. Let cool down at room temperature. Add a lid and keep in refrigerator.

Serve it with:
– Tacos
– Hamburger
– Pulled pork or salmon
– Meatballs
– Chili

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar