Hej! Vi börjar närma oss midsommar och då finns det några måsten till buffébordet när jag dukar upp. Jag pratar om färskpotatis, sill, gräslök, knäckebröd, jordgubbar, glass och grädde. Mer än så behövs inte! Det bästa är att midsommarmat är enkel mat och väljer man rätt råvaror så blir det hur gott som helst. Med rätt råvaror menar jag svenska jordgubbar, lagrad ost, riktig grädde, vaniljglass med äkta vanilj och ett gott smör till knäckebrödet. Ja, ni vet...bra grejer helt enkelt! Sen finns det genvägar att gå när det gäller sillen. Med hjälp av 5-minutersill kan man snabbt göra egen sill om man vill. Annars finns det väldigt goda sillinläggningar i fiskdelikatessen. De kostar lite mer men jag köper hellre en mindre mängd god sill än en massa burkar som sedan bara står i kylskåpsdörren. Alldeles för länge. FOTO: DIANA DONTSOVA Jag är inte så mycket för nubbe men vår svenska klassiska högtidsmat är jag glad för. I år ska vi dessutom fira min son Jordan som fyller 13 år och precis blivit längre än jag. Det var en märklig upplevelse, att bli kortast i familjen. Presenten har både han och Nikki redan fått och det är konsertbiljetter till Beyonce som uppträder i Danmark dagen efter. Ännu en anledning för mig att skippa nubben i år. Dessutom tar jag med mig några av barnens kompisar till konserten. Jag ser själv fram emot den då vi vet hur grym Beyonce är live! Det blir inte bara Jordan vi skålar för den dagen utan även för Peter och mig. Vi gifte oss nämligen på Midsommarafton för 18 år sedan. Ja, tiden flyger iväg! Önskar er en härlig vecka! Kram Diana RECEPT Potatissallad med brynt smör, ca 4 pers ca 8 st potatisar 6 st rädisor 4 st salladslök en näve ruccola två nävar bladspenat ärtskott rostat bovete 1-2 msk soja 100 gram smör salt peppar Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Antingen hel eller i halvor. Rosta helt bovete i en torrpanna. När bovetet är klart, ta bort pannan från spisen. Häll i en skvätt soja och rör om. Lägg över i en skål och låt svalna. Smält smöret i en kastrull. Värm tills smöret börjar dofta nötigt och bli gyllenbrunt. Skiva rädisorna och hacka ner salladslöken. Lägg ruccola, bladspenat och ärtskott på ett stort fat. Fortsätt med potatis, rädisor och salladslök. Ringla brynt smör över potatisarna och salladen. Toppa med bovete, salt och peppar. Servera resten av smöret och bovetet i små skålar bredvid.