Sommarvärme, frukt och bär. Jag njuter! Varför inte passa på att njuta lite extra med en pannacotta och rabarber? Vanligtvis brukar jag servera pannacotta i små glas med bär på eller riven choklad. Idag serverar jag den i ett pajskal för att få lite crunch till. Om du gillar syrligt och sött, är det här något för dig. Rabarberna kokar jag i lite socker och rödvin för att få dem mjuka. Degen går alldeles utmärkt att göra både glutenfri och sockerfri om du föredrar det. Här nedan finns recept för både och. Servera pajen som den är, det behövs inget annat. Kanske en kopp kaffe eller te. Ha det bra i värmen! /Diana RECEPT: Rabarberpaj med pannacotta: Pajskal: 3 dl vetemjöl 100 gram smör 1/2 dl socker, stevia eller sukrin 1 äggula eller Glutenfritt pajskal: 50 gram rumstempererat smör 4,5 dl mandelmjöl 3/4 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1/2 dl socker, stevia eller sukrin 1 äggula Knåda ihop ingredienserna till en deg. Ställ degen kallt i ca 30 min innan du kavlar den. Gör du den glutenfria pajen är det bra att kavla degen mellan två smörpapper. (Får du glutenfri deg över kan du alltid göra några kex.) Lägg degen i formen och glöm inte nagga med en gaffel så den inte reser sig i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 15 min eller tills du får en gyllenbrun färg. Låt pajskalet svalna i formen. Pannacotta: 4 dl grädde 2 gelatinblad 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljpulver 1/2 dl socker, stevia eller sukrin Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden med socker och vanilj. Dra kastrullen åt sidan. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Låt pannacottan svalna lite innan du häller den i pajskalet. Inkokta rabarber: 2 rabarber 1/2 dl socker, stevia eller sukrin 1/2 dl röd vin 2 msk vatten Koka upp socker, vin och vatten. Lägg i skalade rabarberbitar och koka i lagen i ca 2 minuter. Vill du få en rosa färg på rabarberna ska du lägga i några röda skal och låta dem koka med. Låt svalna innan du toppar pajen med dessa. Avslutning: 1. Häll gräddblandningen i det bakade, svalnade pajskalet och ställ i kylen i ca 1-2 timmar eller tills pannacottan stelnat. 2. Ta ut pajen ur formen före servering och dekorera med rabarber ovanpå. 3. Servera som den är!