Annons

Annons


Rostad majskräm – ett perfekt tillbehör!

Hej i värmen!

Grillvädret fortsätter och likaså grilltipsen! Idag bjuder jag på rostad majskräm, ett tillbehör som passar till det mesta som läggs på grillen. Jag tycker den är extra god till en smakrik korv som kabanoss eller grillad aubergine. Krämen är smaksatt med lime, sriracha och gillar du koriander tycker jag du kan blanda i lite. Jag väljer alltid persilja eftersom jag tillhör gruppen som inte gillar koriander. Tydligen är det så att man antingen gillar koriander eller inte… Majskrämen är också god att servera till kräftskivan. Den funkar utmärkt att göra dagen innan vilket underlättar när man har matgäster. Salta kräftor ihop med den söta majsen och hettan från chilin blir garanterat en god kombination. Ett varmt vitlöksbröd till och festen är räddad!

Annons

majskram grill tillbehor dip rostad IMG_5850-2

Tips!
I krämen har jag tillsatt lite creme fraîche för en mjukare konsistens. Vill du avstå från mejeriprodukter eller göra en veganvariant, ta bort creme fraichen helt eller tillsätt:

  • kokosgrädde
  • tahini, dvs sesampasta

Tänk på att spara några rostade majskorn som du toppar krämen med. Ett sätt att visa vad krämen består av men också lite nödvändigt för att få gul och brun mat att se mer inbjudande ut.

majskram grill tillbehor dip rostad IMG_5858-4
FOTO: DIANA DONTSOVA

Imorgon kommer nästa tips till grill och kräftor!

Ha det bra i värmen och glöm inte att dricka mycket vatten…
Kram Diana

 

RECEPT:

Rostad majskräm, ca 4 dl

2 st á 300 grams burkar majskorn (570 gram majskorn)
1 msk rapsolja
3 msk creme fraiche
1/2 lime
sriracha (chilisås, ”tuppasås”. Har du ingen går det bra med färsk hackad chili eller sambal oelek)
svartpeppar
rejält med flingsalt

(färsk koriander eller persilja)

Häll majsen i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt. Hetta upp en panna med lite rapsolja i. Rosta majsen tills den fått en gyllene färg. Spara lite majs för garnering. Lägg resten av majsen i en matberedare. Pressa i lime och häll i några droppar sriracha. Mixa till en jämn smet. Tillsätt creme fraîche, salt och peppar och mixa ännu en gång. Smaka av! Ställ majskrämen i kylen och servera den kall. Går utmärkt att laga dagen före.

RECIPE IN ENGLISH

Roasted sweet corn cream, (makes about 2 cups)
570 gr fresh corn kernels
1 tbs rapseed oil
3 tbs creme fraiche
a half of a lime
sriracha
salt flakes
freshly ground black pepper

(optional: fresh cilantro or parsley)

Heat the oil in a saucepan over medium heat. Add the corn and roast until golden. Set some corn kernels aside for garnish. Put the rest of the corn in a blender. Add lime and sriracha. Blend until creamy and smooth. Add creme fraiche, salt and peppar. Mix again. Season some more if necessary. Place in refrigerator to chill before serving!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar