Hej! Rostade pumpakärnor är ett gott och nyttigt snacks som du enkelt kan göra själv. Salta och rosta 10 minuter, klart! Det behövs ingen olja vilket gör dem ännu nyttigare. Hur enkelt som helst och väldigt uppskattat. Hinner du inte rosta kärnorna samma dag som du använt pumpan går det bra att spara dem till nästa dag. Se till att skölja dem ordentligt och lägg över i en skål. När det gäller smaksättning ska du vara lite försiktig då vissa kryddor kan bli brända innan själv pumpakärnan är färdigrostad. Själv föredrar jag egentligen att endast använda salt. Den här gången tog jag chilipulver eftersom det passade med resten av måltiden. Men som sagt, risken är att de smakar bränt om du kör dem för länge. Ett tips är att krydda efter halva tiden. Servera kärnorna i en skål till drinken eller använd som topping på sallad och soppa. FOTO: DIANA DONTSOVA Imorgon är det fredag...håll ut! Kram Diana RECEPT Rostade pumpakärnor pumpakärnor flingsalt ev. chilipulver, cayenne eller torkad ört Plocka ut pumpakärnorna ur pumpan. Skölj dem och rensa bort pumpakött. Enklast är det att lägga i en sil och rengöra kärnorna under rinnande vatten. Lägg sedan över på ett fat med hushållspapper. Låt torka en stund. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och strö flingsalt över. Se till att kärnorna inte ligger på varandra utan sprid ut dem. Rosta i 180 grader, ca 10 minuter eller tills de börjar få färg. Rör om en gång (ev. krydda dem) efter halva tiden. Njut!