Hej! Vad har du ätit till lunch idag? Jag äter uteslutande vegetariskt till lunch och ganska ofta blir det matiga sallader som exempelvis råstekt broccoli med soltorkad tomat, feta och kikärtor. Den här salladen gör jag som ett tillbehör kvällen innan istället för ris eller potatis. Resten blir en perfekt lunchlåda till mig och jag äter den precis som den är! Kombinationen broccoli och kikärtor ger en bra mättnadskänsla och jag älskar smakkombinationen feta och soltorkad tomat. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Kikärtorna marinerar jag i lite olivolja, balsamvinäger och vitlök. Marinaden är även god att ringla över hela salladen. Ett bra sätt att dryga ut rätten är att lägga i penne pasta eller bulgur. Även stekt kyckling eller halloumi passar bra ihop med dessa smaker. Kanske varmrökt lax nu till påsk? Vi närmar oss påsk och redan nu vill jag slå ett slag för naturligt färgade ägg! Så himla fint och enkelt att göra. Är det något du brukar göra, färga ägg till påsk? Önskar er en fin dag! Diana RECEPT Broccolisallad med soltorkad tomat och feta 400-500 gram broccoli ca 8 st soltorkade tomater bladspenat groddar 100 gram feta olivolja att stek i Marinerade kikärtor: 1 burk kokta kikärtor 1/2 dl olivolja 1 1/2 msk balsamvinäger 1 vitlöksklyfta salt peppar Börja med att marinera kikärtorna. Blanda marinaden och lägg i kikärtorna. Skär broccolin i bitar. Råstek den i en panna med olivolja. Lägg ut en bädd av bladspenat. Toppa med broccoli, groddar, skivad soltorkad tomat och kikärtor. Smula fetaost över och ringla lite av kikärtsmarinaden över hela salladen. Avsluta med svartpeppar och salt.