När det nu närmar sig sommar är det inte dumt med en riktigt god bulgursallad. Den här kan du antingen laga en dag i veckan eller till större sammankomster som grillfest, trädgårdsfest och studenten. Rätter som kan serveras kalla eller rumstempererade är precis vad som passar större tillställningar.Den här bulgursalladen smaksatte jag med citron och örter vilket gör att den passar till aubergine, biffar, kyckling eller halloumi. Jag hade nötfärs hemma och gjorde minibiffar utifrån mitt recept DIADONNAS BALKANPLÅT. Den allra godaste såsen, enligt mig, till en bulgursallad är min mans TZATZIKI. Helt klart! Recept på biffar och tzatziki hittar du om du klicka på länkarna här ovan eller längst ner.Önskar er en fin tisdag!Diana Tänk på att det är en smaksak hur mycket feta eller salladslök du har i. Ta så mycket du själv vill ha och vill du ha oliver funkar det alldeles utmärkt! Spara lite av det du har i salladen och använd det till att toppa med. Det blir mycket snyggare, tycker jag! RECEPTBULGURSALLAD, 6 portioner4 dl bulgur, okokt1 msk vegeta1 msk rapsolja250 g körbärstomater3 salladslök1 1/2 dl belugalinser, okokta (eller 3 dl kokta)1 1/2 dl hackad persilja1/2 dl hackad mynta300 g fetaost eller vitost(Spara lite av allt för att toppa med.)Vinägrett:3/4 dl olivolja1/2 citronsaft + zest (eller mer)1 msk honungsalttimjan, torkad eller färskGör så här:1. Blanda bulgur, vegeta och olja. Koka enligt förpackningen.2. Koka linserna enligt förpackningen.3. Lägg bulgur, linser, skivad salladslök, halverade småtomater, smulad fetaost och hackade örter i en bunke. (Spara lite av allt för att toppa med sen.)4. Blanda vinägretten. Smaka av och ha i mer citron, salt eller honung. Häll över salladen och blanda. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med extra av alla ingredienser som finns i salladen. Dekorera med persiljeblad.5. Servera till tzatziki med stekta biffar, halloumi, kyckling eller aubergine.RECEPT PÅ TZATZIKI! KLICKA HÄR!RECEPT PÅ BIFFAR! KLICKA HÄR!