Den här GRILLADE BROCCOLISALLADEN kommer bli årets tillbehör till sommarens alla grillstunder, iallafall hemma hos mig. Smaken av grillad broccoli påminner lite om grönkålschips och ihop med tjock yoghurt och citron blir denna smakkombination helt magisk! Du måste provlaga min broccolisallad, dels för att den är supergod men också för att den är otroligt enkel att göra. Det är ganska vanligt att man kör på samma tillbehör när man grillar och då kan det vara kul att testa något nytt. Den passar dessutom väldigt bra till halloumi, kyckling, kött och fisk. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Vi hoppas på sol i helgen så att vi kan grilla eller bara njuta av det fina vädret. Har du ingen grill kan du rosta broccolin i ugnen på en plåt och följa receptet i övrigt. Önskar er en fin dag! Diana RECEPT GRILLAD BROCCOLISALLAD 500 g färsk broccoli olivolja ca 2 1/2 dl tjock yoghurt ca 50 g riven Västerbottensost 1 citron 1/2 rödlök chiliflakes flingsalt svartpeppar ev. persilja olivolja BEREDNING: - Skär bort en bit av broccolin längst ner men behåll stjälken. Skala stammen och skär en broccolibukett i två delar. Ringla lite olivolja på och lägg den på grillen. (Har du ingen grill kan du rosta den på en plåt i ugnen.) När broccolin har fått färg och mjuknat en aning i stjälken är den klar. - Dags att lägga upp! Börja med att lägga på yoghurt på ett fat. Bre ut den men inte hela vägen ut mot fatets kant. - Toppa med flingsalt, chiliflakes, svartpeppar, finhackad rödlök och rivet citronskal. - Skär broccolin i mindre bitar. Lägg ovanpå yoghurten men koncentrera dig en aning på mitten så att yoghurten synas längst ut. - Pressa 1/2 citron på broccolin och toppa den med finriven ost, lite extra flingsalt, rödlök och ev lite persilja. Avsluta med att ringla lite olivolja på. - Servera!