Hej! Det är tisdag och jag har haft cravings för linssoppa ett bra tag nu. Idag har jag jobbat hemma och då fick det bli min lunch. En enkel soppa som inte kräver någon lång koktid eller gräddiga ingredienser. Varje gång vi har soppa här hemma undrar jag varför vi inte äter det oftare. Det är både gott och går att variera i oändlighet. Jag blandade fetaost med creme fraîche som jag la mellan två tortillabröd och stekte till quesadilla. Ett bra sätt att ta till vara på överblivna tortillas från helgens tacos. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA RECEPT LINSSOPPA MED TOMAT OCH VIN, 4 port 1 lök 2 morötter 2 vitlök 2 dl röda linser, okokta 1 burk krossade tomater (jag gillar finkrossade tomater på burk) 1 l vatten 1/2 dl vitt vin 2 grönsaksbuljongtärningar rapsolja (att steka i) 1-2 tsk socker (ger god balans till tomaternas syra) salt peppar extra pressad vitlök toppas med färsk persilja eller krasse Gör så här: 1. Hacka lök och vitlök. Skiva morötterna och fräs allt i rapsolja. 2. Tillsätt linser och vitt vin. Rör om och fräs i en minut. 3. Häll i tomater, vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt koka utan lock i 10-15 minuter, tills linserna är mjuka. 4. Smaka av med socker, salt och peppar. 5. Pressa i extra vitlök om så önskas. Toppas med färsk persilja och serveras med bröd.