Hej! En fräsch och knaprig sallad efter helgens alla utsvävningar är inte helt fel. Idag bjuder jag på en god morotssallad med hasselnötter och basilika. Tänk på att det finns morötter i flera olika färger som lila, vita, gula och orange. Blanda alla färger så blir salladen extra fin att servera till sommarens alla grillfester. FOTO: DIANA DONTSOVA Den här morotsalladen går bra att ställa fram och bjuda gästerna under tiden kocken grillar. En liten förrätt som mättar och perfekt ihop med några oliver i en skål bredvid. På så sätt behöver inte kocken stressa. Jag hoppas verkligen ni har haft mer sol än vi i Skåne! Kram Diana RECEPT Morotssallad med hasselnötter, 4 port 6 morötter, i olika färger 150 gr feta- eller vitost 1 dl hackade hasselnötter 1/2 dl blad av färsk basilika Dressing: 3 msk olikolja 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar Gör så här: Skala morötterna och skiva med en mandolin eller osthyvel. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över morötterna och toppa med ost, hasselnötter och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera!