Hej! En färskpotatissallad passar till alla sommarens rätter! Den här kan du göra på nykokt potatis som är överbliven från dagen innan. Släng aldrig potatis utan gör en sallad och skapa en ny rätt med nya smaker. Dessutom känns det synd att slänga när man kämpat med att skrubba alla knölar rena. Tips! Använd kärnfria oliver i salladen. De som säljs i små plåtburkar tycker jag är godast. Hacka ner oliverna och få mer smak i salladen än att servera dem hela. För vegansk sallad, smula fetaosten och servera den istället i en skål bredvid. Använd salladslök nu är det är säsong för den och se till att få med allt, även den gröna delen. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Potatissallad kan serveras ljummen, varm eller kall. Den passar bra ihop med lax, kyckling, kött eller som den är med en bit bröd. Idag önskar jag alla unga ett härligt sommarlov och hoppas att vi vuxna orkar jobba fram till semestern. Men vi när nära nu! Kram Diana RECEPT Potatissallad med feta och oliver, 6 port ca 1 kg färskpotatis 250 g småtomater 290 g kärnfria svarta oliver (liten plåtburk) 100-150 g feta 4 salladslök (använd hela) Vinägrett: 3 msk rapsolja 3 tsk rödvinsvinäger salt peppar Beredning: Skrubba potatisen ren. Salta vattnet ordentligt och koka potatisen mjuk, men se till att inte koka den för länge. Häll av vattnet och låt svalna. Dela sedan i halvor. Dela tomaterna och hacka oliverna. Skiva salladslöken och smula fetaosten. Blanda till vinägretten. Blanda försiktigt potatisen med vinägretten. Lägg sedan upp genom att varva potatis, tomater, smulad feta, salladslök och oliver. Häll över resten av vinägretten. Dra några extra varv med pepparkvarnen.