Min variant av fransk potatissallad innehåller en senapsdressing med smak av dragon som sen toppas med härlig färsk dill. Under sommaren är det färska örter som gäller. För att använda mig av naturens vackra färgpalett som finns just nu väljer jag att avsluta med lila gräslöksblommor. Gräslöken blommar just nu och den är både vacker och god. Hittar du ingen gräslöksblomma går det lika bra att använda sig av timjanblommor eller bara lite finhackad rödlök. En potatissallad som är krämig utan crème fraîche och yoghurt känns fräscht och passar till det mesta. Jag serverade den till ugnsbakad lax med citron och vitlök. En underbar kombination som smakar sommar. Förutom grillmat är nog sallader och kalla såser det vi lagar mest sommartid. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA På Instagram @diadonna har jag ett matklipp där jag gör just den här salladen. Klicka här för att se det. RECEPT POTATISSALLAD, 6 port 1 kg potatis, fast 3 salladslök (den smala varianten) 100 g sugarsnaps Vinägrett: 1/2 citron, saften 2 msk dijonsenap 2 msk honung 1 1/2 dl rapsolja 3 msk hackad färsk dragon salt peppar Topping: 1 extra salladslök sugarsnaps färsk dill, hackad gräslöksblommor eller lite finhackad rödlök rivet citronskal flingsalt BEREDNING: - Koka potatisen mjuk i saltat vatten. (Snåla inte på saltat.) När potatisen är färdigkokt, dela den i två eller flera bitar. (Jag halverade mina potatisar eftersom de var små.) - Gör vinägretten: Vispa ihop citronsaft, honung och dijonsenap. Häll rapsoljan i en stråle och vispa under tiden. Tillsätt hackad dragon, salt och peppar. Smaka av och tillsätt mer citron för syra, mer honung för sötma. - Blanda potatisen med skivad salladslök, skivad sugarsnaps och vinägretten. - Lägg över på ett fat. Toppa med extra salladslök, hackad dill, rivet citronskal och grovhackade gräslöksblommor. Öppna upp någon sugarsnaps och dekorera salladen. Avsluta med extra flingsalt. Servera!