Hej! Dessa höstdagar är som gjorda för att äta soppa. En av mina favoritrecept är rostad paprikasoppa. Det är något mysigt över att äta soppa på kvällen ihop med familjen. Ett gott bröd till och du har en komplett middag. Det här receptet har jag lagat och bjudit över vänner på lunch. Då lyxar jag till den med feta eller vitost, oliver, surdegsbröd och en liten tomatsallad bredvid. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Önskar er en härlig start på veckan! Kram Diana RECEPT ROSTAD PAPRIKASOPPA, 6 PORT 7 röda paprikor 1 lök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 8 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 dl grädde 1 tsk salt 1 tsk strösocker vitpeppar några droppar srirachasås (stark chilisås) Toppping: hackad mandel ost svartpeppar Gör så här: Sätt ugnen på 200º. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills skalet är nästan svart, ca 40 min. Vänd dem efter halva tiden. Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfilm. Låt svalna. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Fräs löken i olja i en kastrull 1-2 min. Tillsätt tomaterna och låt puttra några min. Rör om då och då. Skala paprikorna, ta bort kärnor och skaft. Hacka paprikan och lägg ner i kastrullen. Fräs ytterligare några min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp, sänk värmen och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar, socker och srirachasås. Servera soppan toppad med ost och hackad mandel.