Hej! Brukar du laga soppa eller är det en rätt som glöms bort? Idag bjuder jag nämligen på en riktigt god soppa gjord på rostad paprika. För att få den krämig tillsätter jag kokosmjölk efter att soppan mixats med en stavmixer. Helst ska den vara lite tjockare i konsistensen för att den ska passa mig i smaken. Till soppan serveras krutonger gjorda på kavring och riven halloumi. Att tipsa om surdegsbröd eller baguette behövs knappt då dessa brödsorter ofta serveras till soppa. Även hemma hos mig. Jag vill ändå återuppliva kavringen, ett bröd som smakar riktigt gott speciellt när det är rostat. Kavring används alldeles för sällan utan sin partner, sillen. Det tycker jag vi ska ändra på. Tips! För att få riktigt tunna brödskivor kan du lägga brödet i frysen en stund. Ett kallt motstånd gör det lättare att skära brödet tunt. Vill du ha krutonger till salladen eller i soppan men undviker bröd? Skär då halloumi i små tärningar och stek dem i lite olja. Då får du perfekta halloumikrutonger! Vill du ha en vegansoppa? Bort med osten och använd dig av kokostärningar eller skivad kokos. Utbudet på kokos är stort idag. FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er en härlig torsdag! Kram Diana RECEPT: Rostad paprikasoppa, 6 portioner 7 röda paprikor 1 lök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 6-7 dl vatten 2 grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk, 400 ml 2-3 nypor socker några droppar sriracha (stark chilisås, typ tabasco) salt peppar Lägg paprikorna på en oljad plåt. Rosta i 200 grader tills skalet är svart, ca 40 minuter. Efter halva tiden, vänd på paprikorna. Lägg över paprikorna i en skål och täck med plastfilm. Låt dem svalna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i någon minut. Tillsätt hackad tomat och låt allt puttra i några minuter. Rör om då och då. Skala paprikorna och avlägsna kärnor och skaft. Hacka ner dem i mindre bitar. Lägg paprikabitarna i lökblandningen. Fräs alltsammans i några minuter. Häll i vattnen och buljongtärningar. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan puttra i 10 minuter. Mixa soppa slät med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och blanda ordentligt. Koka upp igen. Smaka av med salt, peppar, socker och sriracha. Servera! Kavringkrutonger med halloumi kavring halloumi (cypriotisk ost) olivolja Sätt ugnen på 220 grader. Skiva kavringen i önskad storlek och tjocklek. Skär bort kanterna. Lägg över brödet på en bakplåtsklädd plåt och pensla lätt med olivolja. Riv halloumiost och strö över. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills brödet fått färg. Servera till paprikasoppan. RECIPE IN ENGLISH: Roasted red pepper soup with coconut milk, serves 6 7 red bell peppers 1 medium onion, chopped 2 cloves garlic, minced 2 tomatoes, chopped 2 2/3 cups water 2 vegetable stock cubes 400 ml coconutmilk 2 pinches of sugar sriracha to taste salt and pepper to taste Instructions: Place whole red bell peppers on a tray. Drizzle with 2 tablespoons olive oil. Roast for about 40 minutes until blackened on the top. Flip each pepper once during the roasting. Remove from the oven and immediately place the peppers in a bowl with foil on top. Let them rest and cool. Remove the stem and all of the seeds and the charred red pepper skin. In a pan add onion and garlic. Sauté for about 5 minutes, until the onions are very soft and translucent. Add the tomatoes and chopped red roasted peppers, sauté for another minute. Add water and stock cubes. Let simmer for 10 minutes. With a hand mixer, puree the soup until smooth. Add the coconut milk and bring to boil again. Season with salt, pepper, sugar and sriracha. Serve! Andra paprikarecept! Fetaostfylld paprika Paprikor fyllda med färs och linser Paprika med mozarella